Kontorstol
Arbejdsstolen skal være stabil og skal kunne justeres til medarbejderens kropsmål. Vi anbefaler, at det som udgangspunkt er godt at vælge en kontorstol der kan justeres i sædehøjde, -dybde, og -hældning – dermed skaber man de mest optimale rammer for siddekomfort og mindske risikoen for fysiske gener. Endvidere skal der skal være tilstrækkelig plads under bordet og bag stolen, så der er fri bevægelighed til at dreje stolen, rykke den ud og sætte sig. Sørg for at indstille stolen korrekt, så dens sædehøjde og rygindstillinger passer til dig.
Husk at til hårde gulve skal hjulene have bløde baner og til bløde gulve skal hjulene have hårde baner.
Se mere her: Vores ergonomiske kontorstole
Belysning
Ordentligt lys gør forskellen for et godt arbejdsmiljø og ved korrekt belysning undgår man øjegener og følgevirkninger heraf. Blikket retter sig mod de lyseste områder og den kunstige belysning bør derfor rettes mod arbejdsobjektet. Arbejdstilsynet kræver, at belysningsstyrken ved kontorarbejde og vedvarende læsning er på 500 lux (1000 eller 1500 lux ved mere lyskrævende arbejdsopgaver).
Så vidt det er muligt, så prøv at få så meget naturligt lys ind på dit arbejdsområde. Vær dog opmærksom på at undgå både blænding og reflekser. Vend derfor ikke ryggen mod vinduet, da det kan give spejlinger i computerskærmen. Ligeledes vil blænding få dig til at knibe øjnene sammen og hvilket belaster øjnene unødigt. Skærmen placeres derfor bedst med siden til lysindfaldet.
Klik her for: Inspiration til almen og punktbelysning
Bærbar PC
En laptop er allermest anvendelig når du er på farten, men ved længerevarende brug fra fx en hjemmearbejdsplads kan det føre til uhensigtsmæssige arbejdsstillinger.
Derfor skal der, når der arbejdes mere end 2 timer om dagen på den bærbare, benyttes eksternt tastatur og mus. Og endnu bedre mulighed er at koble til docking station med eksterne skærm, for optimale arbejdsbetingelser.